Субота, 20 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

У Тернополі відсвяткували 1025-тиліття Хрещення Русі-України

xw2 29Сотні вірних різних конфесій зібралися на молитву на театральному майдані Тернополя 26 липня [фоторепортаж 33 світлини]. Молебень до св. рівноапостольного князя Воломира Великого за участю близько 100 священиків різних конфесій очолили владика Василій Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ, та владика Нестор Писик, архиєпископ Тернопільський і Бучацький УПЦ КП.

Архиєпископ Василій привітав християн зі святом. У своєму зверненні він говорив про значення постаті св. князя Володимира в історії Київської Русі та вплив його доленосного вибору на подальшу історію української нації зокрема. “Нова віра навчила людей любити свою Церкву і свою Батьківщину”.

Високопреосвященний Василій навів свідчення німецького мандрівника Дітмарка, який у свій час писав, що у 1018 році в Києві було 400 церков, а населення було від 50 до 70 тисяч. "Так прикро, коли чуєш нехристиянські голоси в нас у Тернополі, що забагато церков, а їх налічується греко-католицьких і православних понад 30, а населення Тернополя — 220 тисяч... Пам'ятаймо про те, що ми правнуки великого князя Володимира Великого, хрестителя Русі-України, пам'ятаймо, що маємо безсмертну душу, що колись Господь покличе нас до вічності, де прийдеться нам здати рахунок за своє життя. Тож будьмо гідними синами і доньками великого рівноапостольного князя Володимира”.

Відтак чисельна колона вірних із хоругвами по вулиці Руській направилася до Тернопільського ставу. На подіумі біля хреста встановленого з нагоди свята архиєреї освятили воду, хрест та окропили вірних.

 

 прес-служба архиєпархії

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop