П'ятниця, 19 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

Архиєпископ Василій Семенюк візитував парафію села Буцнів

saq 69 січня на свято св. первомученика Стефана архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський кир Василій Семенюк відвідав парафію Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці села Буцнів Тернопільського району. Архиєрей освятив новий тетрапод та престіл, на якому відтак відправив Божественну Літургію.

Молитися на Службі Божій та слухати пастирське слово митрополита прибуло близько 300 вірних села і околиць. Співслужили архиєрею настоятель храму о. Василь Дідух, декан Великоберезовицький о. Василь Брона, парох с. Остів о. Мирослав Богак, парох с. Серединки о. Петро Глібчук та парох храму св. Володимира с. Велика Березовиця (район кемпінгу) о. Святослав Ласковий.

Під час проповіді владика говорив про св. первомученика Стафана, відзначив його геройські чесноти та готовність віддати життя за Христову науку. “Св. Стефан, вмираючи, молився за своїх мучителів і тим самим вчинив на подобу Ісуса Христа — любив своїх вбивців”. Відтак розповів вірним про мучеників УГКЦ ХХ століття, вихідців із Тернопільщини. Серед них архиєрей відзначив єпископа Микиту Будку, о. Зеновія Ковалика, о. Якима Сеньківського. Останній — уродженець с. Великі Гаї, якого органи НКВС 29 червня 1941 року замордували у Дрогобицькій тюрмі, зваривши живцем у казані.

Вкінці настоятель храму о. Василь Дідух дякував владиці за молитву та благословення, а після освячення води архиєрей, окропивши вірних, колядував з ними на парафіяльному подвір'ї.

прес-служба архиєпархії

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop