П'ятниця, 19 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

Старий Новий рік святкували у Зарваниці близько 4 тисяч вірних

cd 05Десятки священиків та сотні вірних прибули 13-14 січня до Марійського духовного центру Зарваниця просити Божого благословення на Новий рік та привітати архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського кир Василія Семенюка з іменинами [фоторепортаж 32 світлини], [відеосюжети]. Адже саме цього дня Церква святкує празники св. Василія Великого, Новий рік за юліанським церковним календарем та Обрізання Господнє.

13 січня, ввечері, владика очолив урочисту Літургію у соборі Матері Божої Зарваницької, благословив та вітав вірних з прийдешнім святом Нового року. Відтак відбувся різдвяний концерт, святковий феєрверк та вистава “Меланка”.

Наступного дня в храмі Пресвятої Євхаристії архиєпископ відправив Архиєрейську Службу Божу. Владика привітав паломників теплими словами і просив для кожного благословенної опіки Пресвятої Богородиці на 2014 рік.

У пастирському слові до вірних йшлося про постать св. Василія Великого. “Він був прикладом блаженної та щасливої в Бозі людини”, - сказав владика та розповів про важливі віхи життя святого, його аскетичний спосіб життя та вміння боронити віру Христову перед єрессю Арія. “Своєю мудрістю він перевищив всіх своїх вчителів та подивляв їх невинністю свого життя... Та найбільшої мудрості святий Василій набрався зі Святого Письма, над яким зранку до вечора розважав”.

Архиєрею співслужили о.-мітрат Павло Репела, о.-мітрат Михайло Шевчишин ЧНІ, священики-декани Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, працівники архиєпархіальної курії, а також отець П'єр Джакоза, ректор духовної семінарії міста Савона (Італія). Йому владика дякував за те, що приймає семінаристів Тернопільської духовної семінарії на літній період для поглибленого вивчення італійської мови.

Після Літургії архиєрея від імені духовенства привітав о.-мітрат Михайло Шевчишин (відеосюжет):

Відтак відбулося освячення води, окроплення вірних та спільна коляда.

прес-служба архиєпархії

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop