П'ятниця, 29 березня 2024

Новини

На реколекціях у Зарваниці 84 священики молилися за Україну

IMG 1565Перший день великопосних реколекцій у Зарваниці завершився спільною молитвою за Україну. 10 березня священики усилено молилися до Матері Божої Зарваницької, просячи Її про заступництво та покров для українського народу та відвернення війни.

Три тури реколекції для душпастирів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії відбудуться у Марійському духовному центрі Зарваниця 10-12, 12-14 та 17-19 березня. У днях духовної віднови візьмуть участь близько 240 священнослужителів. Отці слухатимуть духовні науки ієромонаха Артемія Новіцького, священика із монастиря отців-василіян у Жовкві (Львівщина).

Сьогодні отець-реколектант говорив науки про Пресвяту Богородицю та значення Її постаті в історії спасіння. «Бога не можливо збагнути без Богородиці, Він мав багато способів, щоб воплотитися, але вибрав саме жінку. Марія є прикладом слухання Бога від свого народження. Вона завжди хотіла слухати Бога та мала віру, себто вміла пізнати ангела, побачити Бога у життєвих обставинах».

Священик сказав, що «Бог часто являється нам через своїх посланців, але ми часто не вміємо його пізнати, бо не маємо віри. Ангел мав певність, що Марія його послухає, адже все життя Бога слухала. Вона цілковито прийняла Слово і через неї Бог-Слово став тілом».

Окрім слухання наук священики моляться церковне правило.

Реколекції для душпастирів проводяться щорічно. Архиєпископ Василій Семенюк запрошує голосити науки досвідчених душпастирів, провідників монаших згромаджень.

прес-служба архиєпархії

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop