Субота, 20 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

У Тернополі відбувся театралізований похід з осликом

10161397213 квітня молодь Тернопільсько-Зборівської архиєпархії спостерігала за Ісусом Христом, який їхав на ослику, зустрівся із Закхеєм, перекидав стіл торговців. Процесія пройшла центром Тернополя (від перехрестя вулиць Руської та Йосифа Сліпого до Архикатедрального собору) та зібрала велику кількість вірних, зокрема дітей та молоді.

Похід відбувся з нагоди архиєпархіального Дня молоді, який в УГКЦ святкують на Вербну неділю. Організатором виступила комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та духовна семінарія імені Патріарха Йосифа Сліпого. Дійство символізувало подію понад 2000-літньої давності, коли Христос напередодні своїх страстей урочисто в'їхав на осляті у Єрусалим.

Архиєпископ і митрополит Василій Семенюк та голова комісії справах молоді о. Орест Павліський зустріли процесію перед Архикатедральним cобором. Архиєрей, відтак, очолив Божественну Літургію, після якої привітав молодь Тернопільщини з їхнім днем, уділив благословення, дякував за працю для добра Церкви, національну свідомість та готовність жити і працювати для України. Вкінці владика освятив лозу.

прес-служба архиєпархії

світлини Тараса Хоми

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop