Субота, 20 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

«Матері в молитві» ходили прощею до Зарваниці молитися за Україну та своїх дітей

dfa 0116-18 травня відбулася VII піша проща руху "Матері в молитві" Тернопільсько-Зборівської архиєпархії до Марійського духовного центру Зарваниця [фоторепортаж 43 світлини]. 54 кілометри маршруту Тернопіль-Городище-Ішків-Золотники-Зарваниця жінки пройшли за 2 дні, молячись за Україну, недопущення війни, братерство у нашому народі, чесні президентські вибори та світле майбутнє своїх дітей.

«Серце жінки-матері сьогодні неспокійне, бо бачить небезпеку, яка загрожує їхнім дітям та Україні, - розповідає духівник спільноти о. Василь Чамарник. – Матері вирушили у цю духовну мандрівку, бо немає сил просто сидіти вдома, вирушили, бо вболівають за те, що для них найцінніше, бо розуміють, що лише Божа Матір Зарваницька є великою надією для українського народу».

Священик, який є довголітнім духівником руху та співорганізатором прощі, у перший її день очолив Божественну Літургію у храмі святого Панетелеймона Цілителя. Отець Василь благословив жінок на щасливу дорогу та окропив святою водою. Паломників під час зупинок гостинно приймали священики та парафіяни с. Яструбово, с. Ішків та с. Золотники, пригощали їх домашніми стравами та солодощами.

За словами о. Чамарника, під час прощі тривала безперервна молитва, багато матерів в дорозі долучалися до походу так, що вже перед Зарваницею піша колона налічувала близько 600 прочан. «У прощі взяли участь жінки, які «живуть» молитвою, - продовжує о. Василь. – Кожен крок нашої ходи був молитвою і оцей молитовний дух приніс кожній матері відчуття Божої присутності, віри, що все зміниться на краще».

У суботу, 17 травня, відбулася Архиєрейська Божественна Літургія у каплиці біля парафіяльної Церкви, яку очолив архиєпископ і митрополит Василій Семенюк. У промові архиєрей привітав матерів та подякував за їх готовність чинити жертву задля порятунку України. Владика подякував отцю-духівнику Василь Чамарнику та координатор руху у Тернопільсько-Зборівській архиєпархії Ользі Білик за організацію паломництва. «Молитовна жертва – є найдосконалішим проявом відповідального материнства та батьківства», - зазначив владика. Архиєпископ закликав продовжувати молитися, чинити добро, а найголовніше – любити своїх дітей усім серцем, подібно як Матір Божа.

Відтак відбувся похід за свічками до чудотворного місця, освячення води, а в неділю, наступного дня, - подячна Свята Літургія у Соборі Зарваницької Богородиці, яку очолив о. Василь Чамарник. Подякувавши Зарваницькій Богородиці за ласки, жінки спільно молилися біля купеля святої Анни та монументу блаженного Папи Івана-Павла ІІ. Паломниці занурилися у святу воду, просячи оздоровлення духовного і тілесного.

прес-служба архиєпархії

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop