Середа, 17 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

Церкві новомучеників українського народу – 3 роки: священики організовують благочинний обід та свято для молоді

par 08Святкування 3-ї річниці храму новомучеників українського народу УГКЦ, який розташований на території школи №8 (вул. Шкільна) Тернополя, відбудуться 29 червня, у неділю [фоторепортаж 24 світлини]. Парафіяльна громада зовсім юна, однак, за старанням священиків о. Ігоря Махніцького та о. Володимира Дарморіса, сьогодні є однією із найактивніших парафій міста Тернополя.

«Наша мета – стати парафією живою та для людей, - зізнається настоятель храму о. Ігор Махніцький, - а це можливо, коли кожен парафіянин чинитиме добро та милосердя. Саме у цьому полягає місія Церкви».

Власне, 3-ліття храму парафіяльна рада на чолі зі священиками вирішила святкувати по-особливому. У п’ятницю, 27 червня, у їдальні Тернопільського благодійного фонду «Карітас» відбудеться святковий обід для 60-и убогих та потребуючих людей.

«Хочемо зробити щось конкретне, милосердя на практиці, і тим самим розділити радість нашого празника з убогими. На парафіяльній раді вірні підтримали цю благочинну ідею, допомогли зібрати кошти та самі жертвували. Частина парафіян зголосилася готувати обід, інші – допомогли придбати продукти», - каже священик.

Інша подія з нагоди празника, яка триває з понеділка та завершиться у суботу, 28 червня, - «Веселі канікули з Богом». Аніматори зі «Школи християнського аніматора» на чолі з Романом Демушем влаштували справжнє свято для 150 дітей парафії, а це: ігри, забави, різноманітні конкурси, банси, гуртки, тематичні сценки тощо.

«Щоб стати живою парафією, мусимо ставити наголос на вихованні дітей та молоді, - зазначає отець Володимир Дарморіс, сотрудник храму. – Оскільки наша церква розташована на території школи, то ми маємо тісну співпрацю з вчителями та дирекцією школи. Для «Веселих канікулів» ми використовуємо шкільні приміщення, які люб’язно нам надала директор школи Галина Підгайна».

«Веселі канікули з Богом» мають в собі три важливі характеристики: молитва, катехиза та дозвілля, - розповідає семінарист Роман Демуш. - Через ці три речі ми хочемо донести тематику табору, яка має футбольне спрямування. Гасло звучить «Хто чесно грає, той перемагає», а використано футболу, бо на його прикладі можна вдало передати суть християнського життя, у «ворота» якого завжди хоче забити гол «команда гріха». Власне, у концепцію табору закладена ідея боротьби команди чеснот проти команди гріхів. Ми вправляємося у чомусь доброму, розкриваємо теми по-дитячому, заохочуємо їх до молитви, уважної участі у Святій Літургії, навчаємо правд християнської віри».

У четвер, 26 червня, на таборі відбувся день молитви за Україну та воїнів, які стоять на варті українських кордонів. Отець Ігор Махіцький очолив Божественну Літургію. У часі проповіді він навчав дітей бути чесними та заохочував здобувати християнські чесноти [відеосюжет]:

Священик закликав дітей молитися за воїнів українського війська, які віддають своє життя, щоб кожен українець міг жити у мирі. "Вони віддають своє життя за кожного з нас, а тому йдуть шляхом Ісуса":

{youtube}E2uwYbCTIoo{/youtube}

Дитячо-юнацьким проектом підтримки миру і спокою Роман Демуш назвав банс, який цього року уклали аніматори, під назвою «Україна єдина». Танець створено, аби виховувати у дітей патріотичні відчуття та любов до України. Діти залюбки танцюють його на кожному таборі:

{youtube}Dr7z-Dwbxo8{/youtube}

«Веселі канікули з Богом» відбуваються щорічно з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського кир Василія Семенюка. Цього року до організації 25 таборів залучено 50 семінаристів та 150 спеціально вишколених учасників «Школи християнського аніматора», яка діє при Тернопільській духовній семінарії.

прес-служба архиєпархії

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop