Субота, 20 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

Пам’ятник «Небесній сотні» спорудили у Покропивній

 

IMG 450333324 серпня у с. Покропивна Козівського деканату освятити пам’ятник героїв «Небесної сотні». Меморіал споруджено за задумом настоятеля місцевого храму Різдва Пресвятої Богородиці о. Романа Гука на пожертви вірних парафії, а реалізував його митець Михайло Гнидин.

На Чин освячення зібралися жителі села, о. Євген Мушинський, о. Андрій Гураль та священик православної церкви о. Тарас Фака. Пам’ятник символічно представляє події на Майдані, тут є шини і вогнище, а всередині - гранітна плита з майданівською поезією.

«Пам’ятник став останнім елементом меморіального комплексу на честь «Небесної сотні», - розповідає о. Роман Гук. – На 40-ий день після трагічних подій у Києві ми посадили 100 фруктових дерев. Всі дерева на честь наших героїв. Знаковим є те, що кожне дерево прийнялося».

Висаджений парафіяльний сад має також біблійну символіку. Отець Роман каже, що «сад є уособленням раю, сад – предвічна туга людини за втраченим Раєм. Наші герої любили Україну і Бога, Господь хотів провірити їхню любов, вони показали, що ціллю їхнього життя було вчинити нашу Батьківщину квітучим Божим Раєм, де панує любов, мир і справедливість».

У події взяв участь сільський голова Олег Лоїк, голова обласного товариства «Просвіта» Петро Шимків.

Відтак відбулася заупокійна Панахида та патріотичний концерт.

прес-служба архиєпархії

 

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop