Субота, 20 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

Священики привезли допомогу бійцям передової у Луганській області

ky 4

Отець Роман Дутчак, судовий вікарій Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, о. Володимир Топоровський, декан Зарваницький, та о. Зеновій Пахолок з 12 по 16 березня перебували у місцях дислокації інженерно-будівельного батальйону М0796, артилерійської частини у с. Капітанове (Новоадарівський район), військового підрозділу у Сватово.

Чергову духовну місію провели з нагоди Великого Посту, щоб бажаючі військові могли приступили до Сповіді та прийняти Святе Причастя. Отці проводили духовні розмови з бійцями, служили Святі Літургії, також передали продукти та різного роду допомогу.

«Хочу від щирого серця подякувати усім, хто спричинився до нашої поїздки на схід, - каже о. Володимир Топоровський. - Перед від'їздом, ми повідомили нашим парафіянам та багатьом охочим людям про можливість долучитися хто чим може до нашої подорожі. Парафіяни із сіл Зарваниця, Сапова, Гайворонка та Золота Слобода приготували домашні випічки та склали пожертви продуктами, окремі допомогли коштами на дорогу та інші витрати. Також сім'я приватного підприємця Олега та Світлани Доскочів передали теплі куртки та безрукавки».

Отець Володимир дякує також волонтерам із Тернополя: «Волонтери з міста Тернополя через пана Миколу Халупняка із с. Сапови передали готові вареники, якими хлопці на передовій гостяться і досі. Теплі речі були передані Тернопільським благодійним фондом «Карітас». Окремі священики, які були на реколекціях у Зарваниці склали пожертви коштами. На військовий лазарет ми передали допомогу медичними препаратами та приладдям, які були привезені отцем Володимиром Фірманом із Німечинни, де їх зібрали наші українські дівчата волонтери. Окремі ліки та перев’язочні матеріали ми придбали із зібраних пожертв для військових».

прес-служба архиєпархії

 

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop