Субота, 20 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

Отець Йосафат Савран очолив реколекції для дівчат колегіуму «Знамення»

x011У  п’ятницю, 20 березня, у колегіумі для дівчат «Знамення» (с. Зарваниця) відбулися великопісні реколекції. Духовні науки виголосив ієромонах Йосафат Савран.

Зустріч розпочалася з Божественної Літургії у каплиці колегіуму. Впродовж дня проповідник виголосив три науки: «Побач себе у правді», «Правда  про ближнього», «Ісус Христос – Дорога, Правда і Життя». Отець Йосафат розповідав колегіанткам про те, що стає коренем брехні, хто вчить дітей брехати, зі скількох років ми починаємо говорити неправду, про людей, які живуть у брехні роками, обманюють самих себе, навіть про це не підозрюючи.

Реколектант звернув увагу і на актуальні для сучасної молоді проблеми: залежність від Інтернету та інші шкідливі звички, наші взаємини з Богом, батьками, друзями, коханими. Давав поради, як захистити себе від спокуси говорити неправду.  Чергуючи серйозні лекції, роздуми із життєвими історіями, жартами, отець Йосафат зміг із легкістю стати для дівчат цікавим порадником. Увечері після закінчення наук всі охочі змогли приступити до Таїнства Сповіді або ж прийти зі своїми питаннями на духовну розмову.

Після наук директор колегіуму Анна Зварич подякувала священику та зазначила: «Зараз усі ми перебуваємо у часі Великого посту, коли маємо докласти якнайбільше зусиль, щоб приготуватися до величного та радісного свята – Воскресіння Господа Нашого Ісуса Христа. Тому дуже важливо у цей час «правдиво» побачити себе, побачити своє серце. Дуже важливо використати час посту як корисний, важливий, благословений час, час особистої внутрішньої перевірки, вдосконалення, боротьби зі злом, духовного пробудження». 

прес-служба архиєпархії

 

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop