П'ятниця, 29 березня 2024

Новини

При парафії св. Андрія Первозванного заснували Марійську дружину

DSC 06z7 квітня, на празник Благовіщення Пречистої Діви Марії, при парафії УГКЦ св. апостола Андрія Первозванного (вул. Чернівецька) засновано Марійську дружину. З благословення настоятеля храму о. Петра Порохонька 26 дітей склали присягу у духовному житті бути послідовниками Пресвятої Богородиці.

Отець Петро Порохонько та сотрудник парафії о. Володимир Козак очолили Божественну Літургію, у якій взяли участь батьки дітей. Діти приступили до Святого Причастя, а склавши присягу, отримали з рук священика благословення та блакитну накидку.

Новостворена дружина збиратиметься щотижня на катехизацію. Саме для цього настоятель храму нещодавно обладнав катехитичний зал, а освятив його архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк 14 грудня минулого року.

Парафіяльний храм цікавий тим, що у ньому зберігається частина мощей, взята із правої руки св. Андрія Первозванного. До слова, реліквія привезена із Риму (Італія) для почитання вірним Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

прес-служба архиєпархії

Довідка

Згідно зі статутом спільноти, Марійська дружина – це релігійне товариство, члени якого, завдяки особливій набожності до Пресвятої Богородиці, бажають освятити себе самих та в міру можливостей стати апостолами різноманітного добра. Товариство ставить за мету сповнення церковних цілей, оскільки є організацією, які діє з благословення церковної влади.

Марійська дружина заснована у 1563 році молодим професором, єзуїтом Іваном Лейнісом. Відтак отримала церковне потвердження у 1584 році Папою Григорієм ХІІІ.

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop