Субота, 20 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

Отця Василя Поточняка поховали у Зарваниці

11167676 1069241386424638 6850349915585137148 nЗаупокійна відправа за спочилим протоієреєм Василем Поточняком відбулася 23 квітня в Соборі Матері Божої Зарваницької с. Зарваниця (Теребовлянщина). Її очолили архиєпископ і митрополит Тернопільско-Зборівський Василій, єпископ-помічник Київської архиєпархії Йосиф Мілян та екзарх Луцький Йосафат Говера.

Священик був виконавчим секретарем Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, першим національним координатором душпастирства для українців в Італії, а також організатором щорічних прощ мігрантів із Самбора до Зарваниці.

Тіло священнослужителя поховали у крипті під дзвіницею біля Собору Матері Божої Зарваницької.

прес-служба архиєпархії

Довідка

Отець Василь Поточняк народився 1973 року в селі Лімна на Львівщині. У 1996 році закінчив Люблінський католицький університет, викладав у Дрогобицькій духовній семінарії, очолював Комісію у справах молоді Самбірсько–Дрогобицької єпархії УГКЦ. З 2000 року навчався в Папському східному інституті в Римі.

Починаючи з 2001 року, опікувався українцями Італії, а згодом, після створення Пасторально-міграційного відділу - українцями-емігрантами в європейських країнах, де не було структур УГКЦ.

За час служіння в Італії отець Василь заснував понад 70 українських громад, активно опікувався духовним, культурним та громадським життям трудових мігрантів, виступав на їх захист, як перед італійською, так і перед українською владою. Був засновником християнського часопису "До Світла", відзначення Свята матері, форумів українців Італії та багатьох інших культурних та громадських ініціатив. За визначну просвітницьку та організаційну роботу нагороджений Президентом України Віктором Ющенком орденом "За заслуги" ІІІ ст. Отець Василь Поточняк був ревним священиком УГКЦ та великим патріотом.

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop