Субота, 20 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

У Тернополі започаткували євангелізаційні курси для молоді РУАХ

sz1З 25 квітня по 13 травня на парафії Святої Софії Премудрості Божої, що на масиві "Дружба" міста Тернополя, проходили зустрічі молоді в рамках євангелізаційного курсу РУАХ. Організаторами курсу, який, між іншим, відбувався вже вчетверте на цій парафії, є члени спільноти віднови у Святому Дусі «Бет-Ел», які пройшли навчання аніматорів у «Школі християнського життя та євангелізації».

Щосереди близько 50 молодих людей, а саме студенти Тернопільських навчальних закладів та вузів мали змогу ближче пізнати Господа, задуматись над тим, хто вони є та переконатись, що Бог їх дуже любить. Загалом, понад 100 осіб уже мали змогу бути учасниками РУАХу.

Курс побудований таким чином, що ті, хто приходять о 19.00, мають вільний час для спілкування за чашкою чаю, смачним печивом та канапками, опісля – навчання, ділення в малих групах, під час яких обговорюються актуальні питання, які цікавлять молодь. На кінець зустрічі – весела програма, яка включає інтеграційні ігри, вікторини та банси.

Особливим часом в програмі курсу РУАХ є вікендовий виїзд, який цими днями учасники провели у реколекційно-реабілітаційному будинку сестер-францисканок, що знаходиться у с. Полупанівка, Підволочиського району. До речі, у спеціально обладнаних кімнатах сестри займаються з дітками, які мають проблеми з зором. Під час вікенду учасники РУАХу прослухали навчання про третю Особу Божу – Святого Духа.

Захоплюючою була бесіда-дискусія з парохом о. Віталієм Козаком, який супроводжував молодь на виїзді. Як висновок з «гарячої розмови», слід відмітити, що сучасна молодь зацікавлена і готова сприяти «пожвавленню життя» на парафіях і активно залучатись до різних ініціатив. За словами аніматора Ольги Бенцал, - «однозначним є факт, що тільки Наш Творець за кілька зустрічей може повністю змінити спосіб життя молодої людини і вплинути на її мислення. Студентська молодь радо і відкрито приймала зерна Божої науки і на останній зустрічі засвідчила зміни, які вчинив Творець у їхньому житті. Господь насправді царював у цьому місці, адже час і простір наповнявся Його радістю; дивно діяв на серця, які не могли залишитись закритими; виливав Свою любов, котра вела до щирості і простоти, бажання ділитись собою і Господом, Який є у нас. Насправді, жили від тижня до тижня, стараючись втілювати Слово у життя і ставати учнями Христа. Вже під кінець зрозуміли, що Бог і Пресвята Богородиця поєднали усіх нас під Своїм могутнім покровом, формуючи єдине ціле і творячи спільноту».

«Організовуючи подібні зустрічі, ми тим самим долучаємось до реалізації стратегії УГКЦ «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», а саме пункту «місійність», – стверджує одна із організаторів курсу п. Ольга Славська. – Адже, кожен наш учасник є одночасно учнем, тому що отримує віру, і місіонером, тому що її передає, стаючи аніматором. Знаковим для нас є те, що близько 10 учасників 1 і 2 туру курсу сьогодні вже служать і тим самим свідчать, виявляють свою віру, вказуючи на особу Ісуса Христа, як єдиного Спасителя людства».

повідомила Ольга Славська

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop