Субота, 20 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

Архиєпископ Василій освятив у Хмельницькому новий іконостас

100 211931 травня, на свято Зіслання Святого Духа, парафію Пресвятої Трійці УГКЦ м. Хмельницький візитував архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій. З нагоди храмового свята архиєрей очолив Святу Літургію та освятив новий іконостас, споруджений за пожертви парафіян.

На свято прибули 10 священників, які душпастирюють на Хмельниччині, на чолі деканом Хмельницьким о. Іваном Данкевичем, представники влади, парафіяни та гості.

У пастирському слові владика Василій звернувся до вірних з проханням про постійну молитву за Україну, за мир і спокій в ній. Зокрема наголосив на важливості Святої Літургії та Святих Тайн для кожної людини, «адже через них діє Святий Дух, Він приходить, щоб потішити та скріпити нас у цей нелегкий період нашої історії».

Після Божественної Літургії владика подякував парафіянам за гарно прибраний храм та складені пожертви для спорудження іконостасу. Настоятель храму о. Роман Соколовський в свою чергу подякував владиці за те, що він як добрий батько дбає про свою паству.

Відтак відбулося освячення води та зілля.

прес-служба архиєпархії

повідомив о. Роман Соколовський

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop