П'ятниця, 19 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

Митрополит Василій освятив новий храм у Байківцях

DSCF258919 серпня Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) освятив новозбудований храм Преображення Господнього на масиві Гаї Чумакові села Байківці Велико-Бірківського деканату (Тернопільський район).

Громада УГКЦ у селі існує близько дев'яти років. До цього часу вірні молилися у тимчасовій каплиці. Храм збудований на пожертви парафія та за сприяння керівництва селищної ради.

На освячення церкви прибули декан Велико-Бірківський Іван Брегін, настоятель храму св. Архистратига Михаїла у Тернополі о. Ярослав Онищук, настоятель храму Всіх святих українського народу о. Володимир Гринда та адміністратор парафії УГКЦ у с. Байківці о. Віталій Дзюба.

Митрополит закликав вірних до молитви за мир в Україні та брати участь у богослужіннях в новому храмі: "Своєю участю у недільній Святій Літургії ми прискорюємо завершення війни та настання миру на Україні".

Митрополит Василій відзначив пам'ятними грамотами голову селищної ради с. Байківці Анатолія Кулика, голову церковного комітету Василя Козака, керівника хору Богдана Юристого, голову сестринства Марію Барну.

Закладення фундаменту було розпочато о. Віталієм Дзюбою, котрий провадив формування громади та будівництва храму. Адміністратором парафії тимчасово призначено о. Ігоря Шкодзінського.

прес-служба архиєпархії

 

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop