П'ятниця, 19 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

У Зарваниці відбулася щорічна Успенська проща

rf227-28 серпня, на християнське свято Успення Пресвятої Богородиці, до Зарваниці прибули десятки тисяч паломників на щорічну Успенську прощу. Найчисельнішою була присутність вірних Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ, значна кількість яких йшла пішки 5-6 днів.

Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) привітав паломників на чудотворному місці та очолив Божественну Літургію біля парафіяльної церкви, похід зі свічками, Молебень до Пресвятої Богородиці біля Її монументу на площі біля джерела, а також Панахиду за воїнами АТО та усіма героями, які віддали своє життя за Україну.

У зверненні до вірних Архиєрей особливо закликав вірних молитися за мир в Україні та бути небайдужими. Владика засвідчив про чудесні випадки, коли завдяки молитві до Пресвятої Богородиці були збережені життя воїнів. Відтак Митрополит перечислив та привітав усі паломницькі групи вірних, які ішли пішки до Зарваниці та подякував священикам Коломийсько-Чернівецької єпархії за духовний провід над прочанами.

Настоятель парафіяльного храму Зарваниці о. Володимир Топоровський зазначив, що цього року впродовж 2 днів прощі був безперервний потік вірних, які хотіли приклатися та помолитися до ікони Матері Божої Зарваницької: "Люди починають вірити у Божу силу і направду щиро моляться. Найбільше тішить, що кожен починає розуміти необхідність ведення духовної боротьби. Воїни захищають державний кордон, а вірні – духовний".

Наступного дня на подіумі перед Собором Матері Божої Зарваницької Архиєрейську Божественну Літургію служили 5 Архиєреїв УГКЦ: Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк), Архиєпископ і Митрополит архиєпархії святого Івана Хрестителя в Куритибі (Бразилія) Володимир (Ковбич), Апостольський адміністратор єпархії Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ в Аргентині Кир Даниїл (Козлинський), Єпарх Коломийсько-Чернівецький Василій (Івасюк), Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк).

прес-служба архиєпархії

світлини Володимира Волянюка

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop