П'ятниця, 19 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

У Зарваниці відбулася проща Марійських та Вівтарних дружин

ra312 вересня в Марійському духовному центрі «Зарваниця» відбулася чергова проща Марійських та Вівтарних дружин. Близько 1700 разом із своїми духівниками та провідниками з’їхалися, щоб прославити Господа та молитися за мир Україні.

Після реєстрації усі діти зустріли Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Кир Василія (Семенюка), який очолив Божественну Літургію. Під час проповіді Владика привітав усіх прочан та наголосив, що "ця проща є прощею майбутнього, адже діти – майбутнє Церкви".

«Варто відмітити велику кількість священиків, що дало можливість усім охочим приступити до Святої Тайни Покаяння, - розповідає о. Василь Брона, відповідальний за Марійські дружини у архиєпархії. - По завершенні Літургії відбулася посвята нових членів до Марійських та Вівтарних дружин. Дощ та похмуре небо не змогли перешкодити дітям провести гарно та корисно час. Адже, зігрівшись теплим чаєм та смачною булочкою діти танцювали банси та раділи можливості бути разом в Зарваниці».

Тема цьогорічної прощі - «Християнська родина. Батьки та діти». Поділившись на малі групи, діти розважали на значенням християнської родини та над місцем батьків у їхньому житті. Брати-семінаристи під час катехизації намагалися пригадати прочанам про їхні обов’язки по відношенню до батьків та розкрити святість покликання до батьківства та материнства.

До обіду програма прощі відбувалася біля парафіяльної церкви, а опісля усі діти молитовною ходою з вервицею попрямували до Собору Зарваницької Богородиці, де відбувся святковий концерт. Концертну програму розпочав о. Василь Брона. Він разом з Тетяною Кулинич заспівали гімн Марійських дружин. Діти також славили Господа своїм співом та молитвою. Тетяна Кулинич та Василина Ворона, що є учасниками гурту «Глорія» своїм чарівним співом прикрасили концертну програму. Зоряна Вовк, лауреат І премії Міжнародного міжконфесійного фестивалю-конкурсу "Я там, де є благословіння", подарувала усім присутнім свої духовно-музичні композиції, переплетені повчальними притчами. Також у концерті прийняли участь інші учасники.

По завершенні концерту відбувся подячний Молебень. Опісля усі діти вийшли на подвір’я навпроти Собору за запустили у повітря вервицю виготовлену із повітряних кульок. Кожен учасник поїхав додому із невеличким сюрпризом, а саме із символічним магнітиком, на якому була зображена емблема цьогорічної прощі.

Організаторами прощі стали о. Ігор Драпак (відповідальний за Вівтарні дружини), о. Василь Брона, Тетяна Кулинич та волонтери з молодіжних спільнот Тернопілля.

повідомив о. Василь Брона

світлини Андрія Волянюка

 

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop