П'ятниця, 29 березня 2024

Новини

Молодь Великоберезовицького деканату відвідала родинне село Митрополита Андрея Шептицького

У середу, 28 жовтня, діти і молодь Великоберезовицького деканату здійснили паломництво у Прилбичі та Львів. Учасники поїздки – переможці гри брейн-ринг «Вивчаємо митрополита Андрея Шептицького», що відбулась у Великоберезовицькому деканаті, - а саме ті команди, які зайняли у цій грі перші, другі та треті місця.

aa3

«Таке паломництво – це нагорода за їхні вміння та старання у вивченні особи праведного Митрополитв Андрея Шептицького», - розповідає о. Василь Брона, декан Великоберезовицький.

Програма паломництва включала в себе Святу Літургію у Прилбичах – родинному селі Митрополита Андрея. Опісля отець Андрій Стадницький, місцевий парох, провів цікаву розповідь про родину Митрополита. Також багатьом запам’яталися відвідини родинної каплиці-усипальниці родини Шептицьких.

На зворотньому шляху паломники відвідали Національний музей імені Митрополита Андрея Шептицького, - саме той, який він викупив і подарував українському народові. Всіх вразила експозиція присвячена Митрополиту Андрею. Усі мали змогу побачити ризи митрополита, особисті речі, грамоти, картини, ікони, навіть ікону, автором якої є сам Митрополит.

На завершення прощі всі помолилися у крипті Собору св. Юра у Львові на могилі Митрополита за його прославу, за мир в Україні.

«Недаремно кажуть, що Митрополит з неба роздає свої дари кожному, хто з вірою молиться до нього та за його прославу. Напевне, що даром Митрополита Андрея для нас стало і те, що через кілька днів обидві команди нашого деканату на архиєпархіяльному рівні гри Брейн-ринг зайняли перші місця», - зазначив о. Василь Брона.

aa1aa2aa4aa5

повідомив о. Василь Брона

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop