Середа, 24 квітня 2024

teatr hr d 2024

Новини

У Теребовлі вшанували Митрополита Андрея Шептицького

Його ім'я вже давно стало символом української Церкви, символом духовності нації, символом національного та духовного єднання народу. «Український Мойсей – Андрей Шептицький» - під такою назвою у четвер, 5 листопада, у стінах Теребовлянського вищого училища культури відбувся вечір пам’яті Митрополита.

100 1532

У заході взяли участь декан Теребовлянський о. Іван Довгошия, священики деканату, викладачі та студенти училища  культури, жителі міста та навколишніх сіл.

Активну участь у підготовці заходу взяли викладачі вищого училища культури Перхалюк Надія та Яременюк Галина. Величним співом хору викладачів та працівників училища «Гармонія» - молитвою «Отче наш» -  розпочався вечір. З вступним словом до учасників звернувся о.-мітрат Іван Сивак, парох церкви св. Миколая м. Теребовлі. Отець розповів про життя та служіння Митрополита для Церкви та українського народу, про його невтомну працю, жертовність, велич і силу духа.

У виконанні студентів училища звучала патріотична поезія, а студентський хор «Сонячні струни» майстерно виконав духовні пісні. Особливо зворушливо було слухати запис голосу Митрополита, уривок з проповіді, якою звертається до нас, як духовний наставник з тих далеких часівс.

Завершився вечір пам’яті Митрополита Андрея заключним словом о.-декана Івана Довгошиї, в якому прозвучали такі слова: «Він промовляє до нас усім своїм життям. Для нас він – пастир, богослов, проповідник, будівничий, меценат, опікун, святий учитель віри. Нехай же ця велична постать Божого слуги стане для нас прикладом вірного і жертовного служіння, народові, Церкві, Україні».

100 1527100 1523100 1535100 1549

повідомив о. Іван Довгошия

Публікації "Божого сіяча"

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop