П'ятниця, 29 березня 2024

Новини

Митрополит Василій освятив новий храм у Малому Глибочку

15 листопада мешканці Малого Глибочка (Збаразький район) святкували 20-ту річницю парафії рівноапостольного князя Володимира. Невеличке село налічує всього біля 25 дворів. Колись ця громада належала до Красносілецької парафії Великомученика Димитрія. Однак завдяки старанням Володимира Патерака і місцевої громади у Маленькому Глибочку був збудований чудовий храм.

2a

Послідовником Володимира Патерака став добродій Ярослав Базник, завдяки якому внутрішній і зовнішній інтер’єр храму був завершений. Завжди мешканці села відчувають підтримку сільського голови Ігоря Воркуна. До святкування при в’їзді в село встановлений напис «Вас вітає Малий Глибочок», а всі двори прикрасили синьо-жовтими повітряними кульками.

На запрошення пароха отця Омеляна Колодчака на святкування 20-тої річниці парафії, освячення оновленого престолу і храму прибув Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк. Владика Василій очолив Архиєрейську Божественну Літургію, після якої вручив подячні грамоти Ярославу Базнику та громаді села за їхній значний внесок для окраси храму.

В свою чергу отець Омелян подарував владиці Василію образ Ісуса, який стукає в двері і сказав, що владика є тим Добрим Пастирем, який завжди дбає за свою паству і, стукаючи до людських сердець своїм мудрим словом, він їх відкриває. Довершував урочистість свята неперевершений спів хору «Неопалима купина» церкви Христового Воскресіння зі Збаража під керівництвом Богдана Бобака.

Після Богослужіння було відправлено Молебень до Богородиці за мир і спокій в Україні й освячено воду. На завершення урочистостей всіх гостей запросили до святкового столу біля храму, де пригощали гарячим чаєм, канапками і солодощами.

2b2c2d2e2g

повідомила Надія Тхір

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop