Субота, 20 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

Тернопільський та Хмельницький «Карітаси» проведи благодійну акцію на свято Миколая

Понад 500 подарунків було приготовано завдяки спільним зусиллям благодійників та жертводавців Тернопільського благодійного фонду «Карітас». Їх отримали діти з малозабезпечених, багатодітних, кризових сімей, а також діти вимушених переселенців. Святкові подарунки містили смачні солодощі, якісні канцтовари, іграшки тощо.

DSC 0136

До акції долучилися другокласники однієї із Тернопільських шкіл, які власноруч спакували 21 пакунок для дітей вимушених переселенців. Також спільно із відділом освіти Тернопільського державного медичного університету ім. Горбачевського та гостями із Польщі було роздано 40 подарунків для потребуючих дітей із Тернопільських шкіл.

Не оминув святий Миколай людей похилого віку Тернополя.

DSC 2304

Аналогічний захід провели працівники Хмельницького обласного благодійного фонду «Карітас». Підготовка до улюбленого дитячого свята розпочалась задовго до визначеної дати. Ще у місяці жовтні діти забажали скласти свої побажання та намалювати малюнки Чудотворцю. А починаючи з листопада, перед працівниками фонду стояло найвідповідальніше завдання – знайти втілювачів дитячих мрій, щоб жодний написаний лист не був забутий чи загублений.

Цьогорічна благодійна ініціатива набула небачених масштабів і змогла ощасливити близько 1000 дітей. Більше того, розширилась «географія» акції. Святий Миколай побував не лише в інтернатних закладах Хмельницької області, але й навідався до діток з Тернопільщини. 17 та 18 грудня зі своїми помічниками Чудотворець завітав в гостини до наступних навчальних установ: Городоцький районний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів; Гримайлівська санаторна школа-інтернат; Теребовлянський навчально-реабілітаційний центр; Центр соціально-психологічної реабілітації дітей «Щасливе дитинство» в Полонному; Ізяславська спеціальна школа-інтернат; Ямпільська спеціальна школа-інтернат.

19 грудня за сприянням учнів Хмельницького професійного ліцею «Сфери послуг» відбувся заключний концерт, в якому взяли участь підопічні «Карітас Хмельницький». Діти співали пісні, розповідали вірші, розігрували сценки. По завершенні святкового дійства наступив довгоочікуваний момент – вручення подарунків Святим Миколаєм.

DSC 2376

прес-служба архиєпархії

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop