П'ятниця, 19 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

У храмі великомучениці Теклі відбулася передріздвяна дев’ятниця

З 22 по 30 грудня на парафії святої великомучениці Теклі УГКЦ Тернополя відбувалися передріздвяні дев’ятиденні реколекції. В рамках дев’ятниці щодня відбувалася молитва на вервиці в наміренні за мир і спокій в Україні, а також духовенство разом із численною кількістю вірних парафії роздумували над життям і діяльністю великого праведника та подвижника УГКЦ, Митрополита Андрея Шептицького.

IMG 5109

Всі віхи життя від народження, юнацькі роки, перебування у монастирі, на Митрополичому престолі, громадська та політична діяльність, період ув’язнення, праця з молоддю, діяльність Митрополита у діаспорі та на Тернопіллі, а також останні роки служіння велетня духу Андрея Шептицького були розглянуті впродовж цих днів.

Чоловіки і жінки, молодь та старші, що взяли участь у дев’ятниці мали змогу прослухати змістовні науки, виголошені парохом о. Андрієм Дахимом, а також переглянути документальні фільми «Митрополит Андрей: портрет монаха», «Митрополит Андрей – опікун та меценат», прослухати записи промов Митрополита.

Кульмінацією даного заходу був перегляд усією громадою художнього фільму «Владика Андрей Шептицький», який було продемонстровано у храмі в останній день дев’ятниці. До слова, впродовж року щодня парафіяни, а також пацієнти 2-ої міської лікарні, які приходили до церкви на Літургію мали змогу черпати мудрості Митрополита Андрея з його праць, повчань та звернень до вірних УГКЦ.

IMG 5111

повідомила Ольга Славська

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop