Середа, 24 квітня 2024

teatr hr d 2024

Новини

Еклезіархи УГКЦ працюють над літургійним благочестям

10 березня в Архикатедральному Соборі Святого Юра відбулась зустріч еклезіархів всіх єпархій УГКЦ в Україні. Захід пройшов з ініціативи Патріаршої літургійної комісії УГКЦ.

IMG 0681

Голова комісії, преосвященний Владика Венедикт (Алексійчук), доручив робочій групі з координації діяльності єпархіальних еклезіархів УГКЦ на чолі із всесвітлішим протоієреєм Богданом Гнатівим, еклезіархом Собору св. Юра, проводити спільні зустрічі, для впорядкування літургійного благочестя у єпархіях на території України.

З благословенням Високопреосвященнішого Архиєпископа і Митрополита Василія, Тернопільсько-Зборівську Архиєпархію представив еклезіарх о. Іван Шкумбатюк.

Учасники уже другого навчання, дискутували про Чин освячення храму і престолу.

Варто зазначити, що з благословення Архиєпископа і Митрополита Львівського Ігоря (Возьняка), за редакцією протоієрея Богдана Гнатіва, ієрея Ростилава Будзана та протодиякона Назарія Яруніва, були укладені рубрики, які практично допомагають у прислуговуванні при Архиєрейській Божественній Літургії та Чинів Освячень і Благословень, які звершує архиєрей.

Впродовж наступних зустрічей еклезіархи розглядатимуть напрацювання групи і пропонуватимуть правлячим архиєреям впроваджувати у життя єпархії.

 

повідомив о. Іван Шкумбатюк

Публікації "Божого сіяча"

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop