П'ятниця, 29 березня 2024

Новини

У с. Залав’є відбулася поминальна молитва за Тараса Шевченка

10 березня в день смерті видатного українського поета, прозаїка, драматурга, художника, політичного і громадського діяча Тараса Григоровича Шевченка відбулась Панахида за його упокій в с. Залав’є Теребовлянського деканату. Панахиду очолив адміністратор парафії о. Василь Ничиник.

SAM 3041

Біля пам’ятника Великого Кобзаря, який був першим збудований в Теребовлянському повіті у 1914 році, зібралося чимало парафіян. Після Панахиди зі словом звернувся о. Василь, який згадав про важке життя Тараса Шевченка. Священик закликав людей звернути свій погляд на великий дух і любов Шевченка до українського народу, культури, релігії. «Як прагнув Тарас Григорович незалежності України, так і сьогодні кожен, хто зветься правдивим українцем повинен прагнути і докладати усіх зусиль, щоб наша земля, отримала цю правдиву свободу».

Вкінці отець Ничиник запросив усіх присутніх до спільної молитви за мир і спокій в Україні, за визволення всіх полонених, а також за звільнення Надії Савченко. Церковний хор в пам'ять про генія Тараса Шевченка заспівав пісню «Думи мої, думи мої» і гімн-молитву за Україну «Боже великий, єдиний».

SAM 3048

повідомив о. Богдан Винницький,

прес-секретар Теребовлянського деканату

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop