П'ятниця, 19 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

Владика Теодор (Мартинюк) зустрівся зі школярами Озерної

11 березня Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк) відвідав ЗОШ І-ІІІ ст. с. Озерної в Зборівському районі. Навчальний заклад входить до реєстру католицьких шкіл України, у ньому навчається понад чотириста учнів.

P3110188

Уся шкільна родина зустріла Владику короваєм та словами привітань. З ініціативи духівника навчального закладу о. Михайла Піняги та директора школи п. Лариси Корнак вона проходила в два етапи. Спілкування розпочалося з актового залу школи, де владика Теодор, через призму життя і діяльності Митрополита Андрея Шептицького, доносив до слухачів учнівської та педагогічної аудиторії духовні істини життя людини в сучасному світі. Архиєрей люб’язно відповів на численні запитання дітей, які були різноманітними, починаючи від того «Де владика здобував освіту?» до «Чи може мати безсмертну душу людина-клон?».

Продовження зустрічі відбулося в чудовій шкільній каплиці Пресвятої Родини, де владика Теодор відслужив Божественну літургію. Йому співслужили о. Володимир Демчук, голова архиєпархіальної комісії в справах освіти та виховання, о. Іван Колодій та о. Іван Лобур, священники церкви Пресвятої Євхаристії с. Озерної і о. Михайло Піняга, духівник навчального закладу.

Преосвященніший Владика у своєму слові заохотив педагогів та вихователів не зважати на тимчасові труднощі, ні на байдужість окремих учнів, ні на негаразди в державі, а працювати на користь майбутнього нашого народу.

Усі учасники зустрічі надзвичайно зворушені та сердечно вдячні владиці Теодору за благословення, за можливість спілкування , щирість у розмові та спільні молитви.

ЗОШ І-ІІІ ст. с. Озерної в Зборівському районі є навчальним закладом, де за мету ставлять розвиток соціально-зрілої, культурної, творчої, високодуховної особистості - громадянина свого співтовариства, України, світу. Тут діє добре сформоване учнівське об’єднання «Бог. Україна і Я». Як учні так і педагоги мають можливість спілкуватися з навчальними закладами духовно-морального розвитку в нашій області, державі та закордоном.

P3110191P3110196P3110198

Ярослава Білан,  методист комунальної установи

«Зборівський районний методичний кабінет»

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop