П'ятниця, 19 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

У Зарваниці відбулася перша проща мас-медійників

Напередодні свого професійного свята, 5 червня, декілька десятків журналістів з обласних та всеукраїнських видань Тернопільщини вперше, як паломники, відвідали Марійський духовний центр «Зарваниця».

20160605 121148

У паломництві зокрема взяли участь працівники прес-служб Тернопільської облдержадміністрації, обласної та міської рад, а також голова облдержадміністрації Степан Барна. Організатором прощі стала Анна Зварич, голова комісії у справах мирян, за участю прес-служби Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Прочани очищали свої душі у Святій Тайні Покаяння. На Архиєрейській Святій Літургії, яку відслужив Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ Теодор (Мартинюк), молилися за свої родини та колег.

Владика Теодор, який став духовним опікуном мас-медійників, свої роздуми над Євангелієм про сліпородженого спрямував до журналістів: «Сьогодні Всевишній покликав кожного із нас на зустріч з Ісусом Христом. Спаситель хоче, аби ми обмилися у зарваницькій цілющій воді, щоби протерли наші очі, могли прийняти Христовий зір, Його силу. Ісус об’явив себе світлом, котре виступає проти темряви, обману, показуючи своїм дорогу сліпому і нас бере із собою. Однак виникає запитання, чи ми хочемо бачити. Відважмося це Христове світло прийняти і воно лагідно нас освітить променями тепла, миру і радості».

20160605 115933

Цікавим і відвертим був духовно-етичний діалог між журналістами та Владикою Теодором. «12 апостолів, за настановою Ісуса Христа, несли у світ слово Боже, несли інформацію. Вони не мали авт, не мали інших зручностей, але змінили світ. Це можливо зробити, якщо людина має свободу», – зазначив Владика. Саме тема свободи, яку кожній людині дарував Господь, стала лейтмотивом бесіди. «Коли ми народилися і Господь наділив нас різними дарами, то один з найголовніших – свобода. Тільки вільна людина може особисто переживати те, про що пише. Шляхетну, правдиву, чесну інформацію може нести вільна людина. Брак свободи забирає бажання творчості, активності, розвитку особистості».

Відтак він закликав журналістів слухатися власного сумління і думати про те, якими будуть наслідки опублікованої інформації.

Журналісти разом зі священиками зворушливо молилися Панахиду за загиблими на Майдані та у зоні АТО мас-медійниками.

А завершилася перша професійна проща журналістів молитвою перед іконою Зарваницької Матері Божої у храмі Пресвятої Трійці, де паломники отримали благословення мироточивими мощами.

20160605 12120820160605 12291920160605 13302620160605 13411520160605 14451020160605 144529

повідомила Надія Шподарунок

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop