П'ятниця, 19 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

У Зарваниці відбулася літня педагогічна школа для керівників навчальних закладів

«Кожна людина приходить у світ з певною місією. І від нас залежить її виконання. Ми – різні та, незважаючи на це, маємо залишатися людьми», - під такими гаслами відбулася літня педагогічна школа для керівників навчальних закладів Теребовлянського району, яка працювала з 19 липня по 21 липня у Марійському духовному центрі Зарваниці.

img 1745

Під час роботи проведено сім зустрічей із представниками духовенства, які навчали співпраці церкви, школи і родини. Ніхто не залишився байдужим, слухаючи повчальне слово Єпископа Теодора (Мартинюка), отця Володимира Демчука, отця Петра Пастуха, отця Миколи Медюха та о. Михайла Пастуха.

Анна Зварич, заступник начальника обласного управління освіти і науки, поділилася досвідом про організаційну культуру і управління цінностями школи, як засадничими чинниками підвищення якості освіти. Адже, за її словами, «навчальні заклади є осередками формування української християнської ідентичності».

Слухачі літньої педагогічної школи відвідали Божественні Літургії, молились за долю України та українців, за рідних.

21 липня у роботі школи взяли участь Ю. Ништа, голова Теребовлянської районної адміністрації, І. Смільський, голова районної ради. Спільно помолилися за загиблих воїнів АТО та Героїв Небесної сотні біля каплички св. Юрія Переможця.

Завершилась робота літньої педагогічної школи подячним Молебнем і благословенням мощами святих. Керівники загальноосвітніх навчальних закладів та начальник районного відділу освіти Й. Кацан висловили щиру вдячність отцю Володимиру Фірману, ректору МДЦ Зарваниця та заступнику начальника обласного управління освіти і науки Тернопільської ОДА Г.В. Зварич за сприяння і допомогу у проведенні літньої педагогічної школи.

 

 прес-служба архиєпархії

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop