П'ятниця, 19 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

Учасники АТО та їхні сім’ї проходять реабілітацію у Зарваниці

З 1 по 5 серпня у Марійському духовному центрі Зарваниця проводилася психологічна та духовна реабілітація учасників АТО та членів їхніх сімей. Отримати духовну та моральну підтримку прибуло близько 60 осіб з м. Тернополя, Хмельниччини, Івано-Франківщини та Нікополя.

263178188

Згідно з програмою заходу відбулися групові зустрічі з психологами та військовим капеланом. Учасники проводили спільно час, трапези, переглядали фільм та грали футбол, молилися біля чудотворної ікони, на Хресній дорозі, Святу Літургію. Для дітей проводилися розважальні програми за участі аніматорів.

Відвідав військових Єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк). Архиєрей поспілкувався з ними, підтримав на дусі та уділив своє благословення.

Як повідомляє військовий капелан о. Микола Квич, під час тематичних зустрічей з учасниками АТО заторкалися теми: «Інстинктивна реакція у стресовій ситуації», «Стрес і вплив на людину», «Сім’я, як система», «Розподіл ролей», «Безпечна людина – друг» та інші. «Особливо важливе в цьому всьому – це адаптація людини до життя у світі та сім’ї», - каже священик-капелан.

«Цього року також присутній психолог по праці із втратою одного із членів сім’ї, - каже о. Микола Квич, - бо були присутні матері і жінки, як втратили синів та чоловіків на війні».

Вже сьогодні, 5 серпня, розпочався другий тур, на який прибуло близько 40 учасників.

IMG 0738

263178091263178139263178033

прес-служба архиєпархії

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop