Четвер, 28 березня 2024

Новини

День Божого Милосердя провели для в’язнів у ВК №63 м. Збараж

В рамках Ювілейного року Божого Милосердя Святіший Отець Франциск оголосив 6 листопада Днем Ювілею для в’язнів. В цьому часі в храмах Тернопільсько-Зборівської архиєпархії під час Літургійних Богослужінь згадувалось про цю подію і молилися за в’язнів. У парафіях Тернопільської архиєпархії УГКЦ проводилась доброчинна акція «Милосердя для в’язня».

fa2

Акція була спрямована на допомогу найбільш потребуючим категоріям в’язнів – жінкам. З благословення Владики Василія (Семенюка), Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського, для масштабнішого проведення цієї акції було залучено архиєпархіальний «Карітас».

У рамках заходу волонтери відвідали пенітенціарну установу ВК №63 м. Збараж. Волонтери спільно із в’язничним капеланом о. Омеляном Колодчаком зібрали гуманітарну допомогу та передали засудженим жінкам.

Після цього відбулася зустріч з начальником тюрми Андрієм Васильовичем Макаром і його заступниками, яких о. Омелян ознайомив із ініціативою УГКЦ суспільних днів. Також було представлено 4 нових волонтерів, які після участі в семінарі, що відбувся напередодні в Збаражі, зголосилися на волонтерське служіння у ВК №63. В рамках суспільних днів волонтери взяли на себе зобов’язання допомогти соціальній службі в облаштуванні спортзалу для засуджених.

Отець Омелян Колодчак подав прохання про продовження відвідування засуджених у пенітенціарній установі ВК №63 та подав списки постійних волонтерів на 2017 рік. Зі сторони управління ВК №63 було полагоджено день і години визначені для служіння постійних волонтерів. Також заступник начальника ВК №63 з соціально-виховної роботи Людмила Василівна Леськів підтримала пропозицію керівника відділу УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України протоієрея Костянтина Пантелея про можливість візиту єпископа до установи в рамках суспільних днів УГКЦ.

fa1

повідомила Надія Тхір

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop