Четвер, 18 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

Свята Вечеря у військовій частині Національної гвардії України

6 січня у військовій частині Національної гвардії України відбулася Свята Вечеря, на яку були запрошені військовий капелан УГКЦ отець Микола Квич, представник УПЦ КП отець Анатолій та брати-семінаристи Тернопільської духовної семінарії УГКЦ.

002

Розпочалося все з вступного привітального слова отця Анатолія, опісля отці спільно прочитали молитви на освячення просфор. Згодом поблагословили трапезу та військовослужбовців. Чергові офіцери підходили до кожного з присутніх, несучи їм шматочок осв'яченої просфори з медом.

Отець Микола Квич виголосив привітальне слово, в якому подякував начальству за гарну організацію, пригадав нашу українську обрядовість, пов'язану зі святкуванням світлого празника Христового Різдва та поділився привітальним різдвяним словом.

Згодом, коли кожен з військовослужбовців почастувався першим символом святкового столу - просфорою з медом, всіх присутніх було запрошено до столу, на якому, за українським звичаєм були зготовані 12 страв. Відтак всі разом заспівали українські колядки, під час чого в трапезній військової частини запанував справжній різдв'яний дух.

005008повідомив о. Микола Квич

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop