Четвер, 18 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

Відбулася зустріч випускників 2000 року Тернопільської духовної семінарії

Цими днями священики-випускники 2000 року Тернопільської вищої духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого зустрілися разом. Після 16-ти років від дня завершення навчання отці зібралися у Карпатах.

IMG 2725

Священики зустрілися спільно зі своїми родинами, щоб плекати дух братерства та єдності, перебувати у духовній атмосфері. Випускники ділилися досвідом душпастирської праці, розповідали про досягнення, про нові виклики у проповіді Божого Слова, давали корисні поради щодо практичного втілення у життя Євангельської благовісті у сучасному контексті української дійсності.

До слова, цей курс був першим офіційно прийнятим в духовну семінарію, яку в 1993 році зареєстровано в державі, як вищий духовний навчальний заклад.

Священики згадували початки перебування в духовній cемінарії та перші етапи становлення і розвитку Марійського духовного центру у Зарваниці. Спільний перегляд архівного відео матеріалу допомогло збагнути та оцінити, як Боже Провидіння через Митрополита Василія Семенюка у духовній співпраці з священиками та семінаристами діяло та вело вірних Тернопільщини та й всієї України, щоб прийняти сьогодні дар численних священичих покликань, а також духовну перлину і скарб віри для українського народу – Зарваницю.

Важливим моментом зустрічі було родинне спілкування – батьків, їмостей та їхніх дітей. Двадцять двоє дітей, мали можливість краще познайомитися один з одним, знайти спільні інтереси та зацікавленості, поділитися враженнями та постійно вели жвавий діалог між собою. Бачачи приклад дорослих, вони отримати добре духовно-моральне навчання, що їхні батьки не просто колись вчилися разом, але були і надалі є та залишаться однією родиною в Христі.

IMG 2752

Спільнотне перебування священичих родин було огорнуте молитвою. Розпочато зустріч з подячного Молебня до Богородиці за отримані ласки під час навчання і до тепер. Також усі, так чисельно прибуті, взяли участь у подячній Божественній Літургії, де Боже Слово про прокаженого самаритянина, який повернувся до Христа, щоб подякувати за дар уздоровлення, торкнуло усіх.

Через відео-зв’язок владика Йосафат Говера, екзарх Луцький, а раніше куратор курсу, привітав усіх зібраних. Він побажав, щоб кожний священик зокрема, який отримав від Бога ті чи інші таланти, їх використовував якнайкраще для добра Церкви. Отці, також привітали свого співбрата-однокурсника о. Віталія Тарасенка, який на даний час служить для українців у м. Генуя, Італія.

Таке спілкування священичих родин їх зближує, збагачує досвідом, дає можливість духовного зросту, подає добрий приклад для дітей, формує правильні ідеали. Воно відіграє важливу роль у свідченні проповіді Божого Слова, як певна альтернатива для сучасного світу, щоб і в праці, і в дозвіллі постійно перебувати з Богом: «… усе робіть на славу Божу!» (1Кор 10,11).

IMG 2746

повідомив о. Іван Січкарик

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop