П'ятниця, 29 березня 2024

Новини

У Теребовлі відбулася Хресна дорога вулицями міста

З благословення Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) та за участю братів-семінаристів цими днями у Теребовлі традиційно було проведено щорічний духовний захід – Хресну дорогу. Парафіяни храму св. Миколая Чудотворця, мешканці та гості міста в очікуванні зібралися на подвір’ї церкви та на вулиці.

WP 20170402 021

Символ страждань нашого Спасителя – дерев’яний хрест – винесли із храму 17 священиків: 14 отців Теребовлянського деканату, долучилися також о. Володимир – від УАПЦ cв. Володимира, о. Анатолій – від Костелу святих Петра і Павла, а очолив молитву судовий вікарій Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. Роман Дутчак.

Миряни рушили центральними вулицями Теребовлі, вздовж яких було розташовано 14 стацій. Хрест несли працівники адміністрації, податкової, пенсійного фонду, місцевих шкіл, медицини, поліції, зв’язку, РЕМ та газової служби, пожежної частини, залізної дороги, вищого училища культури та музичної школи, учасники Майдану та АТО. Завершили ходу в храмі св. Миколая працівники міської ради.

На кожній стації люди мали можливість розважати над стражданнями Христа та  злучитися в спільній молитві за мир та спокій в Україні, благати прощення власних гріхів.

З проповіддю та заключним словом звернувся до присутніх о. Роман Дутчак. Отець-мітрат Іван Сивак висловив щиру подяку всім учасникам заходу та кожному, хто сприяв у його організації. Парафіяни, вслід за священиками, мали змогу поцілувати хрест та здійснити ще один акт милосердя – пожертвувати кошти на побудову греко-католицького храму в м. Лисичанськ, розташоване на Сході в зоні конфлікту.

WP 20170402 090WP 20170402 029

повідомила Ольга Шостаківська

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop