Вівторок, 16 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

Митрополит Василій у Зарваниці виставив Плащаницю та пройшов стаціями Хресної дороги

Сьогодні, 14 квітня, у Велику п’ятницю Страсного тижня, в Соборі Матері Божої Зарваницької (с. Зарваниця, Теребовлянщина) відбулася Вечірня з виставленням Плащаниці, яку очолив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк). Відтак, згідно багаторічної традиції відбулася театралізована Хресна дорога.

tr 09

Як повідомляє сайт Марійського духовного центру «Зарваниця», молитовне дійство жертвували за мир і спокій в Україні, а також за тих, хто ціною власного життя захищає цей мир та спокій. У молитві взяли участь ректор Тернопільської духовної семінарії о. Іван Римар, синкел у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії о. д-р Андрій Іван Говера, священики, семінаристи та чисельні паломники.

Під час зупинок-стацій зачитувалися уривки страсних Євангелій та розважання, а семінаристи Тернопільської семінарії спільно з молоддю театралізовано відтворювали дорогу терпінь Ісуса Христа, починаючи від Його засуду перед Синедріоном і до розп’яття на хресті. Театралізована Хресна дорога має на меті унаочнити страждання, муки та смерть Спасителя.

Відтак, у каплиці святого Юрія усі вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за волю України, помолилися за героїв Небесної Сотні та воїнів АТО.

Після Хресної дороги відбувся обхід із Плащаницею навколо Собору Зарваницької Матері Божої.  Для публічного почитання разом із Плащаницею була виставлена також свята реліквія - частинка Хреста, на якому був розп’ятий Ісус Христос.

Архиєпископ Василій подякував вірним за спільну молитву, уділив кожному благословення, а також побажав мирного святкування Великодніх свят.

прес-служба архиєпархії

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop