П'ятниця, 19 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

У Тернопільській семінарії вдруге стартувала “Школа християнського аніматора”

bw2Формаційна зустріч для 120 бажаючих навчитися християнського аніматорства відбулася 5 жовтня при Тернопільській духовній семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого (с. Велика Березовиця). Новий сезон у школі, яка відбувається другий рік поспіль, розпочався із спільної Божественної Літургії, яку очолив ректор Тернопільської семінарії о. Іван Римар.

Про загальні засади аніматорства говорив керівник проекту та аніматор Роман Демуш на першому етапі зустрічі. Опісля відбулося обговорення літньої діяльності аніматорів та підбиття підсумків 20 дитячо-юнацьких таборів, які відбулися при різних парафіях Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та зібрали близько 5000 дітей.

Після обідньої перерви настоятель храму новомучеників УГКЦ о. Ігор Махніцький виголосив науку на тему “Слово Боже в житті аніматора”. Аніматорам презентували тему школи на 2014 рік, а відтак вони працювали в групах.

Школа християнського аніматора” виховує молодіжних лідерів, які допомагають дітям корисно проводити своє дозвілля, “в радості і без гріха”. Цьогоріч навчатимуться два потоки аніматорів паралельно. Керівники школи запланували цілий ряд духовних зустрічей, аби подбати про духовний зріст усіх учасників.

Захід проходить з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільського-Зборівського УГКЦ кир Василія Семенюка та у рамках творення Єдиного молодіжного простору УГКЦ. Організатором виступає семінарист Роман Демуш, аніматор та відповідальний за дитячо-юнацький табір “Веселі канікули з Богом”. Курси є безкоштовні та відбуваються кожної останньої суботи місяця. Організатори запрошують духовенство та мирян віком від 16 років, які хочуть працювати з молоддю.

Основою для “Школи християнського аніматора” стала “запобіжна система виховання” св. Івана Боско, відомого італійського душпастриря, який відзначався особливим вмінням працювати з дітьми вулиці.

прес-служба архиєпархії

світлини Романа Демуша

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop