П'ятниця, 29 березня 2024

Новини

Отець Роман Дутчак провів великопосні реколекції у Козовій

Упродовж трьох днів, 8-10 квітня, проходили великопосні реколекції у Соборі верховних апостолів Петра і Павла смт. Козова. На запрошення пароха храму о. Євгена Бойка їх проводив судовий вікарій Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ о. Роман Дутчак. У цей рік, проголошений Папою Франциском ювілейним роком Божого Милосердя, духовна наука стосувалася теми Божого милосердя.

1r

Отець Роман доступно висвітлював справи Божого милосердя, наводив яскраві приклади зі Святого Письма. Отець-реколектант підкреслював, що «милосердя – найвищий прояв Божої любові до всіх людей, починаючи від Адама». Проповідник детальніше зупинився на історії царя Давида та його покаянні, що закарбований у Псалмі 50.

Отець Роман запрошував усіх до справ милосердя, покаяння, перегляду життєвої дороги і зміни мислення. Судовий вікарій брав участь у Хресній дорозі, Вечірній службі, Святій Літургії, які служилися у соборі в ці дні, сповідав людей.

На завершення реколекцій відбулося освячення ікони «Милосердя двері», яка є офіційною іконою Року Божого Милосердя і була виставлена в базиліці святого Петра в Римі під час відкриття Папою Франциском Ювілейного Року Милосердя. Усі присутні мали можливість доступити до ікони, отримати оливопомазання, спільно молитися у різних наміреннях. 

1i

2i

повідомив о. Володимир Наконечний

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop