Вівторок, 16 квітня 2024

hr dor 2024

Новини

На Успенську прощу до Зарваниці прибули десятки тисяч паломників

27-28 серпня, на християнське свято Успення Пресвятої Богородиці, до Марійського духовного центру «Зарваниця» прибули десятки тисяч паломників на щорічну Успенську прощу. Найчисельнішою була присутність вірних Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ, значна кількість яких йшла пішки 5-6 днів.

1aqw 01

Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк) привітав паломників на чудотворному місці та очолив Божественну Літургію біля парафіяльної церкви. Святу Літургію у Соборі Зарваницької Матері Божої очолив Єпарх Коломийсько-Чернівецький Василій (Івасюк) та Єпископ-помічник Тернопільсько Зборівський Теодор (Мартинюк). Відтак відбувся похід зі свічками, Молебень до Пресвятої Богородиці біля Її монументу на площі біля джерела, а також Панахида за воїнами АТО та усіма героями, які віддали своє життя за Україну.

1aqw 02

Митрополит Василій у зверненні до вірних закликав вірних молитися за мир в Україні та бути небайдужими. Владика засвідчив про чудесні випадки, коли завдяки молитві до Пресвятої Богородиці ставалися чуда. Відтак Митрополит перечислив та привітав усі паломницькі групи вірних, які ішли пішки до Зарваниці та подякував священикам Коломийсько-Чернівецької єпархії за духовний провід над прочанами.

Духовне слово Митрополита Василія [відеосюжет]:

1aqw 13

1aqw 14

1aqw 03

1aqw 041aqw 051aqw 061aqw 08

1aqw 091aqw 10

прес-служба архиєпархії

Публікації "Божого сіяча"

НЕПЕРЕРВНА МОЛИТВА ЗА УКРАЇНСЬКЕ ВІЙСЬКО

Приєднуйтесь до нас

 

Відеогалерея

pop