Субота, 20 квітня 2024

У Тернополі на День молоді відбувся театралізований похід з осликом

IMGM104028 квітня молодь Тернопільсько-Зборівської архиєпархії спостерігала за Ісусом Христом, який їхав на ослику, зустрівся із Закхеєм, перекидав стіл торговців [фоторепортаж із 196 світлин]. Процесія пройшла центром Тернополя (від перехрестя вулиць Руської та Йосифа Сліпого до Архикатедрального собору) та зібрала велику кількість вірних, зокрема дітей та молоді.

Похід відбувся з нагоди архиєпархіального Дня молоді, який в УГКЦ святкують на Вербну неділю. Організатором виступила комісія у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та духовна семінарія імені Патріарха Йосифа Сліпого. Дійство символізувало подію понад 2000-літньої давності, коли Христос напередодні своїх страстей урочисто в'їхав на осляті у Єрусалим.

Ми сьогодні вітаємо Ісуса символічно, який їде на осляті до Єрусалиму на добровільну смерть, щоб для нас усіх відкрити небо, - сказав архиєпископ і митрополит Василій Семенюк, зустрічаючи процесію перед cобором. - Ми, які ті діти єрусалимські, вітаємо Його: Осанна, благословенний, хто йде в ім'я Господнє! Але одночасно ми просимо: Ісусе дай нам ту ласку сильної віри, щоб наша віра не захиталася, як тих, що спочатку кричали “Осанна”, а потім: “Розпни Його!”.

Архиєрей очолив Божественну Літургію, після якої привітав молодь Тернопільщини з їхнім днем, уділив благословення, дякував за працю для добра Цекрви. Відтак архиєпископ освятив лозу.

У рамках святкування Дня молоді у Тернополі 25 квітня відбулася молитва молоді за молодь у храмі УГКЦ св. Володимира і Ольги (масив «Дружба»). 26 квітня була проведена молитва у стилі Тезе із братом Бенуагом в Архикатедрі. Цього ж дня пройшли нічні чування для молоді у храмі УГКЦ Пресвятої Трійці (вул. Чайковського 1а). 28 квітня відбулася духовно-мистецька програма для молоді в українськом домі «Перемога»: виставу «Розпни Його» представила молодіжна спільнота «Знамення».

прес-служба архиєпархії

світлини Влада Кравчука та Володимира Явнича (0676966860)