Субота, 20 квітня 2024

Бережани встановили рекорд: понад 400 дітей зібралися на “Веселі канікули з Богом”

tg2 09Про це повідомив Роман Демуш, відповідальний за літні дитячо-юнацькі табори в Тернопільсько-Зборівській архиєпархії [фоторепортаж 38 світлин]. “Таку цифру ми мали в перший день, - каже семінарист-аніматор, - і кожного дня дітей щораз то більше”.

“Цьогорічні "Веселі канікули” справді розбудили місто Бережани, адже такої кількості дітей на центральному майдані заледве чи колись було. Місто співає, місто танцює, місто молиться, місто живе".

Роман Демуш зазначив, що програма табору отримала назву “Мандрівка у Країну Щастя". Над нею молодіжні аніматорами працювали впродовж року. Тут розповідається про подорож капітана корабля і його команди, які хочуть переплисти на "той берег", а дітей запрошують стати членами екіпажу. "Насправді ж казка про моряків є прототипом Божественної Літургії, під час якої Капітан нашого життя – Ісус Христос, хоче доправити кожного у країну, що зветься Царство Боже. Над глибокими правдами нашої віри і Літургії діти мають нагоду роздумати під час катехитичних зустрічей, що їх провадять брати семінаристи".

До програми “Веселих канікул” увійшли цікаві сценки, гучні пісні, веселі забави, великі квести, які в ігровий спосіб розкривають тематику дня, також дітей залучають до різноманітних гуртків. Щодня у храмі УГКЦ Пресвятої Трійці служиться Божественна Літургія для дітей, а отець-парох Іван Хрептак голосить духовні науки про Таїнство Євхаристії та його значення для спільноти.

"Веселі канікули” під проводом братів семінаристів та учасників "Школи християнського аніматора" проводяться в архиєпархії з благословення архиєпископа і митрополита Василія Семенюка. У них вже встигло взяти участь близько тисячі дітей. Табори відбулись у Тернополі при парафії Новомучеників УГКЦ, Хмельницькому, Кам’янці-Подільському. В Бережанах вони триватимуть до 29 червня, а в Ігровиці — до 22 червня. Відтак 24-29 червня аніматори працюватимуть в Озерній, 1-6 липня — Збараж та с. Великі Гаї, 7-12 липня — Теребовля та Козова, 15-20 липня — Підволочиськ та Зарваниця (для дітей Хмельниччини), 22-29 липня — Зарваниця, 1-10 серпня — Архикатедральний собор Тернополя, 12-17 серпня — Заложці та Козлів, 20-25 серпня — Зборів. Також запланово 3 літні табори для хлопців з «Вівтарних дружин» на тему «Пізнай своє покликання» у Карпатах.

Організатори запрошують дітей віком від 8 до 16 років. Табір є безкоштовним.

прес-служба архиєпархії

світлини Романа Демуша