П'ятниця, 19 квітня 2024

Зарваницю представили на 11-му Конгресі Марійського європейського зв’язку

xs4Представники 20 Марійських духовних центрів Європи 5-8 листопада зібралися у Мальті в духовному центрі Мелліеха (Mellie?a). Делегати під час триденної зустрічі роздумували над темою «Паломники перед, під час і після відвідання Марійських святинь», ділилися досвідом праці в своїх паломницьких центрах, спільно молилися на богослужіннях.

Марійський духовний центр Зарваниця представили адміністратор о. Володимир Фірман та особистий делегат архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ кир Василія Семенюка о. Андрій Романків.

«Ми дійшли до спільної думки, що завдання кожного паломницького центру є допомогти людині жити з відчуттям паломництва, пам’ятаючи, що саме Христос є Дорогою, Правдою і Життям», - каже отець Романків.

Присутні обговорили особливості кожного паломницького центру, домовилися про співпрацю. Відтак взяли участь у вечірньому поході до ікони Матері Божої Мелліехської, яку за твердженням місцевих жителів намалював св. євангелист Лука під час подорожі апостола Павла до Риму. Також відвідали інші святині Мальти та сусідніх островів.

прес-служба архиєпархії