П'ятниця, 19 квітня 2024

Колишня парафіянка Архикатедри стала монахинею

DSC 7213Сестра Якинта-Катерина Корчевська, віднедавна член згромадження сестер Пресвятої Родини, 27 квітня склала довічні обіти, присягнувши до кінця свого життя служити Богові у монашому житті. Сестра пообіцяла уподібнюватися до Ісуса Христа через 3 євангельські ради: послуху, убожества і чистоти.

Обіти прийняв архиєпископ і митрополит Василій Семенюк, за участю синкела у справах монашества о. Юстиніана Городечного ЧБМ та з дозволу головної настоятельки згромадження с. Наталії Мельник.

Митрополит, звертаючись на монахині, сказав: Бажаю тобі, що б ти була святою, бо Україна сьогодні потребує святих”. Відтак подарував ікону Матері Божої Зарваницької, закликаючи ще більше молитися до Неї.

Присутніх батьків, родичів, однокласників та запрошених гостей владика закликав молитися за покликання до богопосвяченого життя: За покликання до монашого служіння треба всім молитися, це не є вибір людини, а покликання Бога, це Він вибирає та кличе, а наша справа почути Його голос”.

Сестра Якинта-Катерина Корчевська — тернополянка, їй 26 років. Змалечку відвідувала Архикатедральний собор, була членом “Марійської дружини”, співала в дитячому хорі, була активною учасницею молодіжної організації “Іскра любові”.

Рішення вступити до монашого згромадження прийняла у 2004 році, відтак після багатьох років роздумів та молитви склала довічні обіти.

{youtube}AFWf6Trehz8{/youtube}

прес-служба архиєпархії