Вівторок, 16 квітня 2024

Парафія УГКЦ на Хмельниччині відсвяткувала 10-тилітній ювілей

cx511 травня на парафії Успення Пресвятої Богородиці смт. Чемерівці (Хмельницька область) відбулися святкування 10-ї річниці її створення. Святкову Божественну Літургію очолив владика Василій Семенюк, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський. Архиєрей освятив новозбудовану дзвінницю та дзвони, які були придбані на пожертви вірних.

Під час проповіді високопреосвященний Василій закликав священика та вірних дбати, в першу чергу, про духовний зріст парафії, а відтак про патріотичне виховання. «Кожен сьогодні повинен робити все можливе для добра своєї Церкви та Батьківщини, а силу і відвагу до цієї праці черпати від щирої молитви до Господа Вседержителя». Завершивши Молебень, Водосвяття та освячення дзвонів і дзвіниці, архиєпископ привітав усіх жінок зі святом Матері та спільно із вірними молився за Україну і матерів.

Митрополит подякував адміністратору парафії о. Василю Демчишину за багатолітню працю для громади вірних, нагородив активних мирян грамотами. Представники відділу освіти Чемеровецького району вручили подяку о. Демчишину за співпрацю і допомогу місцевим школам та садочкам.

прес-служба архиєпархії