Середа, 24 квітня 2024

У колегіумі «Знамення» Днем подяки завершили навчальний рік

IMG 5334x30 травня колегіум для дівчат «Знамення», який знаходиться у Марійському духовному центрі «Завраниця», закінчив навчальний рік Днем подяки. Про це повідомила директор навчального закладу Анна Зварич.

article 21031«Цей день знаменний тим, що у Марійському чудотворному місці, у домі Зарваницької Матері Божої, вкотре збирається разом уся велика колегіальна родина, щоб подякувати Богові та один одному за прожитий рік, за усі досягнення і перемоги та щоб попрощатися з колегіантками-випускницями, які вирушають у доросле життя. Адже вдячність - це важлива людська чеснота, а подяка – розуміння того, що все в нашому житті є Даром Божим, даром Його безмежної любові до людини. Таким чином, ми творимо у закладі атмосферу правди, любові, довіри і моральної чистоти, виховуємо шляхетну особистість, яка відкрита на сучасне суспільство і готова представити в ньому християнську позицію», - розповіла Анна Зварич.

Адміністрація закладу, колегіантки, батьки та гості свята урочистим походом вирушили на Божественну Літургію у Соборі Зарваницької Божої Матері. Випускниці у молитві дякували Богу і Пресвятої Богородиці за отримані ласки та просили благословення у виборі правильного шляху у житті.

Після святкової Літургії пані Анна та отці-духівники вручили 15 колегіанткам атестати про повну загальну середню освіту державного взірця та пам’ятні медалики із зображенням ікони «Знамення». Дві випускниці закладу були нагороджені золотими медалями за високі досягнення у навчанні. Духовні наставники побажали випускницям доброї долі, щасливого майбутнього, прислужитися рідній Церкві, народу й Україні та плекати у своїх серцях зерна духовності, моральні чесноти та гідно нести у світ високе звання «колегіантки», що здобули під час навчання у Зарваниці.

IMG 5177Урочистості продовжились у трапезній закладу, де відбувся святковий концерт. Програма була насичена віршами та піснями, у яких дівчата дякували своїм вчителям, наставникам, духівникам, батькам. Також вони дякували Пресвятій Богородиці за чудову нагоду навчатися у колегіумі «Знамення». Директор закладу урочисто вручила подяки батькам випускниць з нагоди завершення їхнього навчання і висловила їм вдячність за довіру. Кращі колегіантки були відзначені грамотами та похвальними листами за високі досягнення у навчанні та активну творчу працю у позакласній діяльності колегіуму. Десятикласниці теж привітали своїх подруг і подякували випускницям за цей рік спільнотного життя. Випускниці отримали від них жартівливі грамоти і подарунки.

Згідно з колегіальною традицією десятикласниці вручили їм власноруч виготовлені і оздоблені вишивкою торбинки, в які поклали просфору, пучечок солі та колегіальний молитовник, як дороговказ у самостійне життя.

«Святе Письмо нам постійно нагадує, що ми повинні дякувати Богові. Отже, наше християнське покликання – бути християнським народом. Адже Україна і світ дуже потребують людей стійкої віри і бездоганної моральної поведінки. Добрими християнами і чесними громадянами – саме такими є наші випускниці», - сказала вкінці Анна Зварич.

прес-служба архиєпархії