Четвер, 18 квітня 2024

У Великих Гаях 300 дітей взяли участь у "Веселих канікулах з Богом"

 

IMG 4145x4-9 серпня літній дитячо-юнацький табір «Веселі канікули з Богом» відбувся у с. Великі Гаї, при парафії Пресвятого Серця Христа. Під опікою отця-декана Романа Гриджука та за участі великої частини парафій Великоглибочанського деканату понад 300 дітей активно та весело провели дозвілля та вчилися правд християнської віри.

"Цьогорічні «Веселі канікули з Богом» - особливі, адже важка ситуація в нашій державі спонукає кожного, навіть дітей та організаторів табору, як до спільної молитви за Україну, так і до спільно виявленого патріотичного духу", - розповідає о. Роман Гриджук.

Кожен день табору починався із реєстрації учасників та Божественної Літургії, на якій, щоразу, священик з кожної із парафій деканату мав спеціальну проповідь, по-особливому звернену до дітей табору. Згодом брати-семінаристи організовували театральну виставу та коротко пояснювали символи використані у сценці. Після цього діти спільно обідали і спілкувались між собою у групах. Відтак - катехизація із піснями та іграми, тематичні гуртки та велика гра, у якій участь брав весь табір.

7 серпня в четвер, понад 300 дітей табору спільно заспівали Гімн України, затанцювали спеціально підготований банс “Україна – це ми” та передали свої листи і малюнки для бійців АТО.

Програму зняли на відео журналісти Тернопільського медіа-центру, які, відтак, підготують відеозвернення до солдат, а Тернопільський логістичний центр допомоги бійцям АТО, в особі пана Сергія Чуйко, передасть безпосередньо військовим з Тернопілля.

Подібні заходи проходять щорічно з благословення архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського кир Василія Семенюка. 

повідомив о. Роман Гриджук