Середа, 24 квітня 2024

Близько 300 дітей прийшли в Архикатедру, аби взяти участь у “Веселих канікулах з Богом”

dfsБлизько 300 дітей прийшли в Архикатедру, аби взяти участь у “Веселих канікулах з Богом”. Організовують канікули семінаристи Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого. З дітьми граються та, водночас, навчають їх християнським цінностям. Долучитися до канікул ще не пізно, триватимуть вони впродовж тижня.

Щодня близько 300 дітей приходять до Архикатедри на Веселі канікули з Богом. Розпочинають з руханок, співають, танцюють, моляться у храмі, слухають науки священика. Канікули цього року особливі, дітей навчають на основі спортивних тренувальних занять.

- Найкращий тренер – Ісус Христос. Він нас вчить яким чином треба бути дуже сильними, але сильними не в спорті, а в духовному житті. Дітям розказуємо наскільки є важливо постійно над собою працювати, щоб вони молитовно збагачувалися, вчилися бути постійно присутніми в храмі, вдома і відчували те, що вони є постійно спортсменами, такими справжніми християнами. У такий спосіб ми подаємо їм найголовніші речі, – розповідає адміністратор Архикатедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці отець Орест.

Участь в таборі – безкоштовна. Діти кажуть Веселі канікули з Богом особливі, тут вони не лише цікаво проводять час, а й знаходять чимало нових друзів. Під час веселих канікул діти розуміють – Бог близько, Він не є недосяжним, Він любить і чекає на кожного. Організатори дякують дирекції третьої школи, на подвір’ї якої діти займаються, а також усім благодійникам, які допомагають, особливо підприємцю, який щодня безкоштовно пригощає дітей морозивом. Долучитися до Веселих канікул з Богом ще не пізно, вони триватимуть в Архикатедрі впродовж тижня.

- Все розпочинається о  9.30 з руханок. Потім о 10.15 починається Свята Літургія. Свята Літургія відбувається в особливий спосіб, бо діти співають самі. Ми спеціально не брали наших співаків церковних, щоб діти вчилися співати. Нам важливо, щоб діти після цього табору, навіть ті, що не ходили до церкви, до церкви прийшли, щоб вони побачили, що в церкві добре, що їх тут люблять, їм є величезний простір наданий для того, щоб вони себе проявили. Цього року ми також зробили, що діти мають всю Святу літургію, вони можуть читати, – говорить отець отець Орест.

Тривають веселі канікули з Богом щодня до 16-ї години.

 

телеканал TV4