Четвер, 18 квітня 2024

Село Курівці на Зборівщині відвідав єпарх Сокальсько-Жовківський Михаїл Колтун

03З благословення високопреосвященного архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія відбувся візит владики Михаїла Колтуна ЧНІ, єпарха Сокальсько-Жовківського, на парафію Вознесіння Господнього с. Курівці, що на Зборівщині. Єпископ відслужив Божественну Літургію в храмі Вознесіння ГНІХ та освятив дзвони, про це повідомляє прес-служба Сокальсько-Жовківської єпархії.

Архиєрей прибув привітати настоятеля парафії о. Івана Шкомбатюка з п’ятиріччям священства, яке він прийняв з святительських рук у Сокальсько-Жовківській єпархії.

Парафіяни зазначили, що ще в 1994 році єпископ Зборівський Михаїл Колтун благословив спорудження нового храму і надав фінансову допомогу. Таким чином вже у 2002 році був освячений новозбудований храм.

Зустрічаючи архиєрея, настоятель храму сказав: «Те зерно, яке ви засіяли, проросло і дає вже духовні плоди. Тому вітаємо вас на Зборівській землі і просимо розділити з нами цю гостину – Божественну Літургію, уділити батьківське благословення і молитися спільно з нами, з родинами, про мир і єдність в Україні».

Звертаючись під час проповіді до присутніх, архиєрей говорив про устрій парафії, де «священик є наставником. Разом з ним, всі вірні творять парафіяльне спільнотне життя». Це передбачає «формат християнської сім’ї», коли ми відкриваємося на потреби братів та сестер, і лише тоді ми зможемо відчути присутність Христа серед нас, - зазначив владика. Тому Церква закликає «бути управителями Божих дарів», примножувати їх та ділитися ними у своїх парафіях.

Наприкінці урочистості о. Іван подарував владиці книжку «Село на золотому Поділлі» як згадку про історію та розвиток села Курівці. Завершилося церковне свято освяченням води та дзвонів.