П'ятниця, 19 квітня 2024

Діти-сироти отримали допомогу від благодійного фонду «Карітас»

IMG 55587 листопада, з нагоди Дня молитви за сиріт, у Тернопільському фонді «Карітас» відбулася благодійна акція, у рамках якої близько 50-ти потребуючих дітей отримали пакунки з овочами та фруктами. Продуктові набори, до яких увійшли картопля, морква, буряк, гречка, яблука, передали сиротам, які стоять на обліку у реєстрі потребуючих благодійного фонду.

«Стало вже гарною традицією у другу неділю листопада проводити День молитви за сиріт, – зазначив отець Андрій Марчук, директор «Карітасу». - Відповідно у кожному тернопільському храмі мають відбутись моління за них. Наш фонд теж не залишився осторонь: ми підготували продуктові пакунки з овочами, фруктами та крупами – тобто найнеобхіднішими продуктами. Допомогу ми надаємо сиротам, тим, чиї батьки позбавлені прав опіки, дітям тих, хто виїхав за кордон, дітям з «кризових» сімей, чиї батьки знаходяться в наркотичній чи алкогольній залежності».

Продукти для сиріт було зібрано завдяки благодійникам та жертводавцям фонду, однак, як зауважив о. Андрій, зараз вони більш зайняті допомогою постраждалим військовим.

Акція приурочена Дня молитви за сиріт, який цьогоріч припадає 9 листопада в Україні. Всеукраїнська рада церков і релігійних організацій оприлюднила звернення щодо захисту і піклування про дітей-сиріт, таким чином заохочуючи релігійні громади взяти активну участь у щорічному Всеукраїнському Дні молитви за сиріт. Саме в неділю, 9 листопада, з благословення архиєпископа Василія Семенюка у кожній греко-католицькій церкві під час Літургій молитимуться за сиріт, а молодіжні організації УГКЦ Тернополя побувають в сиротинцях та дитячих будинках.

 прес-служба архиєпархії