Субота, 20 квітня 2024

Митрополит Василій Семенюк очолив марш миру у Тернополі

IMG 6851Хода миру та єдності пам'яті жертв терору в Україні відбулася 18 січня. Піша колона рушила від Архикатедрального собору УГКЦ, пройшла вулицями Тернополя і завершилася біля ставу.

Архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк, священики, представники влади та тернополяни ішли процесією до підніжжя хреста, встановленого на честь 1020-річчя Хрещення України у парку Шевченка. Учасники походу співаючи релігійні пісні, молилися та вигукували «Слава Україні!»

Маніфестанти продемонструвати своє прагнення до миру та засуд терористам, які ховаються за спинами мирних жителів, жінок і дітей та вчинили терористичний акт під Волновахою й інших містах сходу України.

«Молюся, щоб у цей нелегкий час випробувань для нашого народу, серед нас не було тих, що мовчать або є байдужі. Невинно пролита кров наших братів мусить зруйнувати цю злочинну байдужість», — зазначив владика.

Відтак архиєпископ освятив воду та окропив вірних. Усі присутні помолилися за мир в Україні, хвилиною мовчання вшанували усіх, хто поліг за волю та незалежність нашої держави.

прес-служба архиєпархії