Субота, 20 квітня 2024

Митрополит Василій та Посол України в Італії вшанували героїв «Небесної сотні»

Aa 122 лютого, з нагоди вшанування першої річниці від дня загибелі героїв «Небесної сотні», парафіяни Української персональної парафії Пресвятої Тройці міста Казерти (Італія) приймали двох високодостойних осіб Української Церкви та Держави: архиєпископа та митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василія Семенюка та повноважного посла України в Італійській республіці та постійного представника України при Продовольчій та сільськогосподарській організації (ФАО) Організації Об’єднаних Націй Євгена Юрійовича Перелигіна.

День на честь бійців «Небесної Сотні» в Казерті розпочався в актовому залі Української школі «Золотоуст». Школярі представили короткий концертний виступ на честь митрополита (www.trinitaukraina.it), а потім Кир Василій Семенюк розказав про переслідування церкви в СРСР і поблагословив школу на плідну працю.

В ході свого візиту Архиєпископ зустрівся з місцевим Єпархом Його Ечеленцією Джованні Д’Алізе (Giovanni D’Alise), під час якої поговорили про сучасний нелегкий стан на Україні. Єпископ Казерти запевнив про свою молитву за мир на Україні.

В Соборі св. Антонія Падевського була відправлена Архиєрейська Служба Божа за мир та спокій на Україні, за Покров Зарваницької Богородиці над військовослужбовцями і була занесена молитва за упокій та Царство Боже для героїв «Небесної Сотні». Кир Василій Семенюк подарував пану послу ікону Зарваницької Богородиці, яка по всі віки помагала українському народові.

У Святій Літургії взяли участь 4 священики: дон Сальваторе Закарія, о. Ігор Горішній, о. Романа Гриджук та о. Ігор Данильчук.

Асоціація «Єдність» організувала в центрі Казерти мітинг-реквієм на честь річниці «Небесної сотні». Незважаючи на проливний дощ, люди не розходилися, але своєю витривалістю віддавали належне тим, які за нас поклали на вівтар дар свого життя.

О 16:00 казертяни та гості міста зібралися у затишному кінотеатрі «Дон Боско» і разом із двома високими представниками України та Церкви переглянули документальний фільм «Революція гідності». Кінострічка розчулила всіх глядачів і повернула їх у ті трагічні дні річної давності, коли вбивали беззбройних майданівців і їхні душі переходили до небес. Після презентації фільму посол Є. Перелигін звернувся до присутніх, відзначивши непересічне значення подвигу Героїв Небесної Сотні та учасників Майдану для новітньої історії нашої держави (http://italy.mfa.gov.ua/). Митрополит закликав українців не зупинятися в досягнутому, але іти до кінця, до цілковитого воскресіння України і подякував їм, що вони усебічно помагають для перемоги нашого народу: «Ваша пожертва врятувала життя не одному військовослужбовцю».

Пребуваючи в Казерті, кир Василій Семенюк відвідав також і царський палац неапольських королів, який є найбільшою королівською резиденцією в світі і своєю архітектурою наслідує велич та гігантоманію Версальського палацу у Франції. Він вражає своєю помпезністю та багатством.

за матеріалами www.trinitaukraina.it