Четвер, 28 березня 2024

Митрополит Василій освятив у Плотичі новий іконостас

aw23 травня парафіяльна громада с. Плотича (Тернопільський район) під церковний передзвін в супроводі духового оркестру зустрічали архиєпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія. Вірні запросили архиєрея, щоб освятив споруджений за їхні пожертви новий іконостас.

Прибуття владики чекала вся церковна громада. Щирі слова вітань для митрополита підготували діти та молодь з Марійської і Вівтарної дружини. Люди вистелили шлях пахучою татаркою, обрамили живими тюльпанами і нарцисами. Обабіч дороги були жовто-блакитні стяги, а у дітвори у вишиванках в руках прапорці та повітряні кульки.

У церкві Стрітення Господнього відбулася Архиєрейська Служба Божа. У проповіді владика Василій заохочував парафіян до молитви за мир, за Україну, закликав у непростий для України час бути милосердними і проявляти християнську любов.

Відтак владика привітав із 30-літтям священичих свячень отця-пароха Богдана Зінченка та вручив йому подячну грамоту за старанну священичу працю. Священика привітали також внуки Арсен, Віктор та Олеся.

На завершення свята архиєпископ поблагословив усіх та окропив освяченою водою.

прес-служба архиєпархії

повідомила Олеся Зінченко