Четвер, 18 квітня 2024

Відбулася 13-а проща католицьких шкіл до Зарваниці

gr613-та проща католицьких шкіл та дошкільних закладів до Марійського духовного центру Зарваниця під гаслом «Сім’я - як оселя Божої благодаті» відбулася 16 травня.

У прощі взяли участь діти, батьки, вихователі, вчителі, директори та духівники трьох дитячих садків та дев’яти шкіл. Загальна кількість прочан становила близько тисячі осіб. 

Божественну Літургію у соборі Матері Божої Зарваницької очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк). Владика привітав усіх учасників, заохотив дітей наслідувати чесноти Богородиці, молитися за Україну, бути чесними і слухняними. Директорів, вчителів спонукав давати добрий християнський приклад у вихованні дітей, торкнутися їхні серця та виховувати моральну особистість.

Під час Літургії представники шкіл висловили молитовні намірення. Після цього відбулася мистецька програма з виступами представників шкіл на тему прощі, а також молитовна хода до Чудотворної ікони Зарваницької Божої Матері. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Наприкінці заходу голова Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання с. Христофора Буштин, СНДМ, від спільноти католицьких навчальних і виховних закладів привітала директора Бучацького колегіуму ім. свщм. Йосафата о. Іринея Гумена, ЧСВВ, із 20-ю річницею діяльності.

прес-служба архиєпархії